Zoek

70 jaar Bevrijding in de gemeente Bergen

29-09-2014

OPROEP VOOR FOTO'S

70 jaar Bevrijding.

Op 12 september 1944 werden de eerste dorpen van Nederland bevrijd van het Nazi-regime. Dit waren Mesch, Eijsden, Mheer en Noorbeek. Deze dorpen haalden de bevrijders dan ook met grote vreugde binnen. In dat zelfde jaar moesten we in Well e.o. nog aan de evacuatie naar Groningen beginnen. Well werd pas ca. een half jaar later, op 3 maart 1945 bevrijd.

In 2015 vieren we in Noord-Limburg dat we 70 jaar geleden bevrijd werden. Een mooi moment om bij stil te staan. En ook in de gemeente Bergen willen we dat graag herdenken. De verschillende kerkdorpen gaan daarvoor passende activiteiten organiseren. Een van deze activiteiten is het houden van een foto / film-tentoonstelling. De bezienswaardigheden laten ons de invloed van de Tweede Wereldoorlog nog goed terugzien, zodat wij allen nooit zullen vergeten. Omdat de archieven maar weinig materiaal hebben over de dorpen in de gemeente Bergen doen zij een oproep aan u om hen aan foto’s te helpen. 

Mocht u foto’s hebben uit -  of  van direct na de Tweede Wereldoorlog, neem dan voor Well contact op met  Marleen Timmermans  Tel:  0478-501880

U kunt dan met haar een afspraak maken om de foto’s te laten scannen.