Zoek

Koninklijke Onderscheiding voor Marleen Timmermans-Koenen en Veronica Jeuken-Sijberts

26-04-2021

Vrijwilligers van Archief Well.

Op maandag 26 april werden  Marleen en Veronica verrast met een bezoek van Burgemeester Pelzer.
In het bijzijn van o.a. de wethouders Pekema en Splinter en familie werden zij onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Beide echtgenoten mochten de lintjes opspelden. 
De beide dames zijn al decennia lang vrijwillig actief binnen diverse verenigingen en instanties.
Ze zijn momenteel alle twee actief bij Archief Well.

 

*Marleen nam in 2010 het initiatief om een website te bouwen. Nu elf jaar later is deze uitgegroeid tot een niet meer weg te denken onderdeel uit de Wellse historie. De site wordt druk bezocht door Wellenaren en oud-dorpsgenoten wereldwijd. 
Maar ook allerlei instanties, organisaties, bedrijven en particulieren weten de site te vinden.
Ze vragen informatie, medewerking of attenderen ons ergens op. Inmiddels is de site door de Koninklijke Bibliotheek Nederland erkend als cultureel erfgoed. Dagelijks werkt zij nog steeds intensief aan deze website. De website www.archiefwell.nl  wordt haar nalatenschap aan haar geliefde dorp Well.

 

*Veronica is vanaf april 2017 secretaris van Archief Well. Als secretaris is ze de contactpersoon tussen het bestuur, vrijwilligers en alle Vrienden van Archief Well. Ze verzorgt de notulen en agenda’s van vergaderingen.
Tevens is Veronica de contactpersoon wat betreft aanmeldingen voor activiteiten die Archief Well organiseert voor haar vrijwilligers en vrienden. Daarnaast ondersteunt ze  de foto- en film presentaties van Archief Well in MFC de Buun.
En als vrijwilliger zet zij zich ook in voor allerlei bijkomende klussen. 

Bestuur, vrijwilligers en vrienden van Archief Well wensen Marleen en Veronica van harte proficiat met deze dik verdiende Koninklijke waardering.

Zie ook een korte impressie van de lintjesregen in de Gemeente Bergen