Zoek

Vernieuwde Sint Vituskapel wordt feestelijk ingezegend.

20-06-2022

U bent welkom op 3 juli 2022.

Op zondag 3 juli zal pastoor Clemens tijdens de Sacramentsprocessie rond 10.45 uur de geheel vernieuwde kapel inzegenen. Hierbij zijn Harmonie de Vriendenkring en het Sint Antoniusgilde aanwezig.
Ook is iedereen uitgenodigd, die op welke manier dan ook heeft bijgedragen tot de totstandkoming van dit project van Archief Well. 


In de zomer van 2021 begon Jan Brandsma met het herstellen van de houtskooltekeningen, die de in Nijmegen woonachtige Jan Fellinger in 1955 aanbracht in de nieuw gebouwde kapel.
De kapel is in 1954 gebouwd als herinnering aan de parochiekerk, die Sint Vitus als patroonheilige heeft en eeuwenlang op deze plek aan de Maas heeft gestaan, maar eind 1944 door de geallieerden kapot werd geschoten.
De slechte staat van de bijna 70 jaar oude, bijzondere houtskooltekeningen was voor Archief Well de aanleiding om het initiatief te nemen voor de opknapbeurt. Een van de doelstellingen van Archief Well is het behouden van cultureel erfgoed in de publieke ruimte van Well.

In juni van dit jaar werd de laatste hand gelegd aan de vele werkzaamheden .
Deze opknapbeurt was echter niet mogelijk geweest zonder de medewerking en steun van vrijwilligers, Wellse ondernemers, de 'Vrienden van het Archief' en een financiële bijdrage waardoor de kosten voor Archief Well beperkt zijn gebleven.
Naast het herstel van de tekeningen heeft de kapel een algehele schilderbeurt, nieuwe kozijnen met glas-in-lood ramen en twee nieuwe houten St. Vitusbeelden gekregen.
Een herinneringsplaquette zal worden onthuld door Alfred Zoon uit Capelle aan de IJssel. Hierna kan de fraai opgeknapte kapel door iedereen worden bezichtigd. 

Meer is te lezen en te zien op de Sint Vituskapel pagina