Zoek

Nazaten van adellijke kasteelbewoners bezoeken Kasteel Well

29-07-2011

De vijfde Franz in rij van de von Schloissnigg's: Jonkheer Franz Seraphin Wesselman van Helmond. Zijn voorouders hebben jarenlang het kasteel Well, en alles wat er bij hoorde, in hun bezit gehad. 

29-07-2011

Vanuit Ebergassing in Oostenrijk waren nazaten van baron Franz Carl von Schloissnigg te gast bij hun familieleden de baron en barones de Weichs de Wenne uit Geijsteren. Als onderdeel van hun bezoek aan Nederland was een bezichtiging aan het kasteel Well gepland. Voor dit adellijke gezelschap maakte de directie van het Emerson College graag een uitzondering, want het kasteel is normaal gesproken niet te bezichtigen. De bezoekers werden hartelijk welkom geheten door de manager Hubèr Simons. Voor de rondleiding en verhalen over het leven in en om het kasteel van Well zorgden de medewerkers van het Archief. De nazaten van de familie von Schloissnigg, waren erg enthousiast over hun bezoek met de uitgebreide informatie.

Jonkheer Franz beloofde om samen met zijn moeder Gravin Olga Marenzi en zijn (Nederlandse) vader Jonkheer Emile Wesselman van Helmond, zeker nog eens terug te komen naar Well.

  

foto's: MaTiKo