Zoek

Jan en Han Cornelissen - Claes

Johannes Cornelissen werd in de Bosserheide geboren op 17-11-1896. Hij overleed op 29-11-1963. Jan was een zoon van Andries en Albertina Cornelissen - Hubbers.

Op 31 maart 1920 trouwde pastoor A. Esser in de St. Vituskerk aan de Maas het bruidspaar Jan Cornelissen en Han Claes.

Johanna Mathilda Claes werd op 16-10-1901 geboren op de Halve Maan en was een dochter van Christiaan Claes en Hendrina Luijpers. Zij overleed op 28-12-1971

Het echtpaar Jan en Han Cornelissen woonde op de Vissert 11 en ze kregen 10 kinderen : Riek - Dina - Stien - Dries - Thei - Jan - Piet - Mia - Sjef en Nelly .

 

Drika Claes - Luijpers, de moeder van Han Cornelissen - Claes ( *08-07-1961 / † 09-01-1944) De familie Claes - Luijpers woonde in de boerderij op de Halve Maan, waar later Drikus Valckx ging wonen.

Wat nu Halve Maan en Vossenheuvel heet was vroeger verdeeld in : 't Smeelen - de Fack - de Holl en Bosscherheide. Ook de familie Luijpers stamt af, van de plek die nu Vossenheuvel heet.

Vier geslachten: Drika Claes-Luijpers / Han Cornelissen - Claes / Dien Nix -Cornelissen en baby Joty Nix

3 zusjes en 1 broer: Dina met Nelly op schoot, Mia en Sjef

Han Cornelissen - Claes aan het werk op de Vissert.

Jan Cornelissen met zijn blindengeleidehond Steven.

In 1947 reed Jan met paard en wagen onder aan de Molenberg bij het Moleneind op een achtergebleven mijn uit  de tweede wereldoorlog. Hij overleefde de ontploffing, omdat het paard en het karrenwiel de grootste klap opvingen. Ook was Jan niet meteen blind. Hij werd verschillende keren geopereerd en bij de laatste operatie in het "Nederlandsch Ooglijdersgasthuis" te Utrecht is hij blind geworden.

Han en Jan bij hun woning.

De woning van de familie Cornelissen - Claes op de Vissert 11. In 1964 werd deze boerderij door brand verwoest en is er een nieuwe woning gebouwd.

Op de foto: Ties Claes, (broer van Han) - Jan Cornelissen - schoonzoon Bèr Simons - Han -  Mie Cornelissen  Peters, de vrouw van Thei - Stien en dochtertje Joke Simons. 

 

Piet Cornelissen (rechts) met zijn twee kameraden Leo Lucassen (midden) en Martien Janssen op Wellse kermis in 1946

Nelly in de eerste klas van de meisjesschool op 09-01-1947

Op Hemelvaartsdag 1947 deden Nelly en Sjef (i.v.m. de oorlog) tegelijk  de eerste H. Communie in de Tiendschuur van het kasteel, die als noodkerk diende. 

Sjef in de jaren '50, met nichtje Joke Simons, dochtertje van zijn zus Stien en Bèr Simons

Broers en zussen Cornelissen met hun moeder in 1968.

v.l.n.r. Stien - Mia - Riek - Dina - Dries- Jan - Piet en Thei. Zittend: Nelly - moeder Han en Sjef.