Zoek

Huwelijken & Jubilea

De foto's worden met toestemming geplaatst, maar mocht hier onverhoopt een foto staan waar iemand het niet mee eens is, laat het dan weten en wij verwijderen deze onmiddellijk.

Als jij nog een foto wilt delen, mail dan even naar de webmaster

In het menu staan vier pagina's met albums op alfabet. De meeste op achternaam van de bruidegom. Enkele complete gezinsleden staan echter bij elkaar.


 

Deze foto werd op 7 mei 1935 in de Bosserheide gemaakt ter ere van het huwelijk van Màn Hebben en Dina van Soest.

Links: Vrouw met schort: Kaat Roosen, Chris Hebben (met sigaar) - Jan van Soest - An Hebben Cornelissen - Mina van Soest - Hem Suikerbuik - Hen Hebben - Til Frencken -er tussen in Mien Groenen - Cis Hebben, moeder van de bruidegom - daarachter Jan Groenen -  Man Hebben en zijn bruid Dina van Soest - Ton Hebben - Vader en moeder  van Soest, de ouders van de bruid - met er tussen in To Hebben Beumers - Jacob van Els - Han van Els met baby Karel op de arm - Nelleke Roosen, met schort. 

Onderaan: Nel Hebben  - knielend: Wim Hendriks - Harrie Hendriks - Jan van Soest - Dien Hebben - Chris Driessen - Jaan van Els - Nol van Els - To van Soest - Dina Hebben - Huub Hebben - Cis van Els - Karel Roosen - Joep van Soest - Dien Hendriks - Wiel van Soest - er tussen in Jeu Groenen - en links naast Jeu Groenen zijn Truuj Hebben en Hen van den Hoef.


Twee geloven op een kussen daar slaapt de duivel tussen

Liefde overwint alles. Dat blijkt uit het door de RK Kerk verboden huwelijk van de protestante Jan Bongers uit Rotterdam en de Wellse Jo Janssen. De dochter van bakker Karel Janssen werd door pastoor Esser verboden een gemengd huwelijk aan te gaan. Toen dit toch in Rotterdam gebeurde, werd er 's zondags in de Wellse kerk een donderpreek gehouden door Esser en de ouders werd gedwongen om hun dochter te verstoten. Jo kwam evengoed thuis toen haar moeder ziek werd en nadat Esser dit hoorde was hij geen klant meer in de winkel....


Dubbele bruiloft:

Wim en Elly Janssen - Gerards.

Wim en Elly hebben jarenlang in de Grotestraat hun bakkerij en winkel gerund. 

To en Sjaak Gerards-Janssen. To was een zus van Wim en Sjaak een broer van Elly. Dubbele familie en de stellen trouwden op dezelfde dag.

De bruiloft was in Brunssum en voor de familie Janssen uit Well was het in de oorlog een hele onderneming om op tijd aanwezig te zijn. "Vanuit Venlo reed er wel een enkele trein, maar die had  bijna geen ramen meer en het was bitter koud", aldus Koos Janssen.

De dankbetuiging van de bruidsparen, geplaatst in het Limburgs Dagblad op 23-11-1945


Van bruiloft komt bruiloft:

Het huwelijk van Jan en Agaath Sijberts - de Vries te Zuidhorn in Groningen. 

Jan en Wim Sijberts waren broers & Agaath en Greet de Vries waren zussen.

 

Het huwelijk van Wim en Greet Sijberts - de Vries vond plaats op 4 januari 1955 te Zuidhorn in Groningen, de plaats waar Greet vandaan kwam.

Bruidsmeisje is Yvonne Sijberts (dochter van Jan en Agaath) en het Groningse bruidsjonkertje Johannes de Winter.