Zoek

Sjaak te voet naar Sjaak

Sjaak Janssen, zoon van Wim en Ellie Janssen, Bakkerij in de Grotestraat, besluit in augustus 1973 om te voet van Well naar Amsterdam te gaan. Hij is een grote fan van  AJAX speler Sjaak Swart. Voor verdere uitleg van deze reis kunt u de krantenknipsels lezen, want de pers was onder de indruk!


 

Sjaak Janssen wordt op 3 augustus door zijn eigen fans uitgezwaaid bij Cafetaria Cloggy.

v.l.n.r. Willem Jan Verdonk - Sjaak en zijn vrouw Bep - Vic Timmermans - Charles Koppers - Pierre en Anja Sijberts - Huub Sprunken en Ger Koppes. To van Piet Peters staat voor de mensen in de deuropening. 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

Sjaak, Vic en de schare fans die een eindje meelopen. Links Harrie Janssen, de broer van Sjaak.


 

De aankomst in Utrecht waar Wellse supporters de wandelaar en begeleiders opwachtten. Carla en Harrie Valenkamp dragen een spandoek met 'Well (Limburg) groet Sjaak' om mee naar de voetbalwedstrijd te nemen die 's avonds werd gespeeld. Verder op de foto: Ger en Marion Peters met Anette - Annie van den Hoef met zoontje Rudy. 

Van hieruit liep en fietste het drietal nog  ca.40 km. naar de Amsterdamse Bijlmer. Hier woonde destijds een zus van Vic, waar het drietal zich kon verfrissen.  Daarna bezochten ze Sjaak Swart in zijn sigarenwinkel aan de Pontanusstraat 54 waar de Limburgse supporters hartelijk werden ontvangen en waar Sjaak Swart vaantjes stond uit te delen aan zijn fans.


 

Ontmoeting met Sjaak Swart in Amsterdam.


 

 Ook hebben de Wellenaren erg genoten van de wedstrijd waarin Sjaak Swart zijn voetballoopbaan afsloot. AJAX boekte een overwinning met 4-1. 

De terugreis naar Well werd per auto afgelegd. Later gingen Sjaak en Bep Janssen op uitnodiging van Sjaak Swart naar een uitwedstrijd van AJAX voor de Europacup.