De Kerk te Well in 1915
Uit de krant van 20-02-1915
Astanasius Christianus Wilhelmus Deumens *Oirsbeek 02-05-1879 †Heerlen 21-09-1936, die de Wellse kerk verfraaide, was een zoon van de bekende kerkschilder Joannes Wilhelmus (Guillaume) Deumens.
Emile Ribbergh bleef zijn hele leven betrokken bij het wel en wee van zijn geboortedorp Well.
Toen pastoor Ribbergh in 1915 weer eens vanuit zijn parochie Houthem in Well was geweest en het interieur van de kerk bewonderd had schreef hij, zoals vaak bij hem gebruikelijk was, een stukje in de “Nieuwe Venlosche Courant” van 28-09-1915.
Hij ondertekende zijn krantenberichten altijd met zijn pseudoniem “Enne Wellsche jong” of in dit geval "Enne Wellsche.
Zie ook de pagina van Emile Ribbergh
Met "Geun End" wordt het einde van de huidige Grotestraat bedoeld, waar men in 1915 begon met de bouw van het nieuwe bejaardenhuis
Met "mijn oude vriend Tienus" bedoelt Emiel Ribbergh Tinus Simons, die op het huidige adres Grotestraat 12 woonde met zijn gezin. Hij had een paard en sjees. Tinus toerde zo als een soort taxi met mensen door Well, ook bracht hij op deze manier bruidsparen naar de kerk. En niet te vergeten zijn vrouw Mina Visser, die destijds de Wellse vroedvrouw was, kon op deze manier snel naar een bevallig worden gebracht.
Actueel
Archief Well presenteert foto's op donderdag 26 september.
THEMA: WELLSE WINKELIERS EN ONDERNEMERS van A-Z (deel 5)
Stem op Archief Well bij de Rabo ClubSupport Campagne 2024
Ook dit jaar is de Rabobank met de Rabo ClubSupport actie gestart. Deze is er om verenigingen en stichtingen financieel een steuntje in de rug te geven.