Zoek

De paters Arts

Gerard *26-12-1906,  Frans *05-07-1912 en Huub *03-06-1913. Zonen van Piet en Maria Arts-Peters.

De ouders waren natuurlijk trots dat ze twee priesterstudenten hadden. Maar toen de altijd ondeugende Huub aankondigde dat hij ook pater wilde worden wisten ze niet wat ze hoorden en moesten ze even slikken. Ze hadden het toch ook wel mooi gevonden als een van de drie huisvader was geworden...

Zie ook pagina familie Arts-Peters


 

Alle drie de broers traden in bij de Paters van de Heilige Harten van Jezus en Maria. v.l.n.r. Frans (pater Raymund) - Gerard (pater Patricius) en Huub (pater Albert).


 

Gerard Arts met zijn klasgenoten op 14-08-1932. Die dag droeg hij als pater Patricius de eerste H. Mis op in de St. Vituskerk en was er groot feest in de parochie en bij de familie Arts-Peters in de Schoolstraat.

Voor zover bekend v.l.n.r. Jeu van Opbergen - Jan Drissen - Piet van den Hoef - Marinus Hagens? - Man Hebben - pater Patricius - Gert Haumann - Lei Sprunken - Rich Klabbers - Piet Fleuren en Wiel Linders.


 

Op 11 april 1937 droeg Frans Arts zijn eerste H. Mis op in de St. Vituskerk. Zijn klasgenoten gingen samen met de neomist bij het ouderlijk huis op de foto.

v.l.n.r. Jan Martens - Carel Rijk - Jan van Soest - Toon Janssen - Leo Koppers - Joep Krebbers - pater Raymund - Toon Rutten - Bertus Sprunken - Toon Jenneskens - Wim Huijgen - Wim Koppes en Drikus Mulders.


 

Voor de derde keer was er priesterfeest bij de familie Arts en wel op 07-08-1938. Deze keer liep Well uit voor Huub Arts.

v.l.n.r. Jacob van den Hoef - Hen Peters - Grad Kessels - Jan Cornelissen - Jo Derks - Joep Daemen - pater Albert - Albert Krebbers - Harrie Heuren - Sjang Jacobs - Wiel Klabbers - Toon Kopczinski - Jan Broekmans - Harrie Rutten en Thei Kessels.


 

Huub Arts, (Pater Albert) in Brazilië, Zomervakantie 1943. Hij maakte een tochtje met paard en wagen samen met collega pater Florens en een jongen uit Rio naar de boerderij waar een leerling van hun College woonde.


 

1943. Frans was een poos bedlegerig. Naast hem zijn zussen Mia en Jo.


 


 

1959. Huub Arts zegent het huwelijk in van een Braziliaans bruidspaar.


 

Pater Partricius - Gerard Arts.


 

Pater Albert - Huub Arts.