Zoek

Oktober 1961.Tweede klok Joseph in de kerktoren.

Deze klok werd geschonken door Peter Wijenberg, een Wellse emigrant die in 1920 naar de U.S.A. emigreerde. In 1959 kwam hij naar zijn vroegere woonplaats Well.

Piet is een broer van Sjang Wijenberg 

en van Hanna Janssen-Wijenberg 

Het was de tweede klok die in de kerktoren kwam te hangen. In 1963 volgden er nog twee met de namen Salvador en Vitus. Hiermee was de klokkenstoel compleet.

De naam van de eerste klok , het Angelus klokje uit 1958 is Maria.

Piet Wijenberg was in 1959 op vakantie in Well. Tijdens dit bezoek bezocht hij de nieuwe kerk en besloot hij om een klok te schenken.


 

De kwitantie, afgegeven door de penningmeester van het Wellse kerkbestuur. 


 

Klok Joseph arriveert. Misdienaars Joop Stevens, Herman Reiniers, Hans op 't Veldt, Albert Janssen en pastoor Theo Driessen kijken toe.


 

 


 

 


 

 


 

 


 

Het gebedenboekje waaruit werd gelezen bij de wijding van de Josephklok.


 

Speciaal kerkboekje gemaakt voor deze plechtigheid.


 

De klok Joseph werd op 29 oktober 1961 door Deken Janssen uit Gennep plechtig gewijd. De familie Wijenberg, Pastoor Driessen en kapelaan Schreurs waren hierbij aanwezig. 


 

Hanna Janssen-Wijenberg en haar broer Sjang Wijenberg met pastoor Theo Driessen.


 

Na de klokwijding was er uiteraard vlaai en koffie op de Brouwershof bij Hanna Janssen. En natuurlijk ontbraken de sigaren op tafel niet.

v.l.n.r. Toon Wijenberg en echtgenote Miep Hovens - meester Pierre Volleberg - Sraar Tissen (echtgenoot van Hannie Wijenberg) - Louis Koppes (echtgenoot van Tonny Janssen) en Jan Janssen.


 

v.l.n.r. Hanna Wijenberg-Janssen, haar zus Jacoba Weyenberg-Wijenberg, Tonny Koppes-Janssen, Hannie Tissen-Wijenberg, Hanna Janssen en haar zus Drika Janssen, Kapelaan Schreurs.


 

 


 

Een niet alledaags gebeuren. De schooljeugd en de pastoor volgen het omhoog hijsen van de luidklok aan de voet van de kerktoren.


 

 


 

 


 

Klok Joseph hangt in het midden.

Pastoor Clemens is zichtbaar blij met de vier klokken boven in de toren en dat laat hij ons dagelijks horen.

Het luiden van de klokken, op YouTube, de stemming is volgens het motief Salve Regina in de tonen Es1 - G1 - Bes1 - C2