Zoek

Overstroming van de Maas in november 2010

In november 2010 hadden België en Nederland te kampen met hevige regenval en daarmee gepaard gaande overstromingen.

In Zuid Limburg werd de natste novemberdag sinds 1957 gemeten.


 

Overstroming van de Maas in november 2010

Bericht van maandag 15-11-2010

Hoogste waterstand bereikt Well dinsdagavond.

Waterschap verwacht geen Maasoverlast meer

Het waterschap Peel en Overmaas verwacht niet dat de in Noord-Limburg aanzwellende Maas maandag of dinsdag voor problemen gaat zorgen. De piek is afgezwakt en wordt niet zo hoog als afgelopen zondag in Maastricht, liet een woordvoerster van het Noord-Limburgse waterschap weten.

Venlo krijgt dinsdagmiddag de hoogste waterstand. Naarmate de hoogwatergolf noordelijker komt, zwakt die verder in hoogte af, aldus het waterschap.In Well zal dinsdagavond de Maas het hoogste punt bereiken.

Vandaag gingen de medewerkers van het waterschap verder met het nemen van maatregelen volgens hun draaiboek Maashoogwater. Diverse doorgangen in dijken werden  dichtgezet. In Well werden o.a in de tuinen van de Grotestraat op verschillende locaties aluminium schotbalken geplaatst. Het waterschap blijft pompen en de dijkwachten gaan de dijken weer inspecteren.

Waterschap Peel en Maasvallei beschermt burgers en bedrijven tegen wateroverlast door beheer van de dijken langs de Maas en door hoogwater bestrijdingsorganisatie zo in te richten dat ze in staat is om op tijd, snel en adequaat te reageren op hoog water in de Maas.


 

18-11-2010  Na regen komt zonneschijn

We zijn er in Well gelukkig goed van af gekomen.....

Na regen komt zonneschijn.

 

Fotoreportage: MaTiKo.