Zoek

Carnaval 28 februari 1-2-3- maart 1981.

Prins Nico d'n Urste.

Carnaval 28 februari 1-2-3- maart 1981.

Motto van de Prins: Vier 2x11,  Dat göt vanzelf !!!

Tijdens zijn werk op het gemeentehuis in Bergen werd Nico Sijberts, de 24 jarige ambtenaar Algemene Zaken, door gemeenteraadslid Jan Janssen gevraagd om de 2e jubileumprins van de Maasjoerts te worden. Na wat bedenktijd en een afzonderlijk gesprek in Arcen met Maasjoerts voorzitter Jan Janssen en leden van de Prinsencommissie heeft Nico besloten om ja te zeggen en de 22e Prins in Well te worden. Carnaval is hem van thuis uit met de paplepel ingegeven. Thuis was het een hele kunst om alles geheim te houden. Zijn eigen vader Wim was lid van de raad van Elf. Nico heeft niemand van zijn eigen familie ingelicht dat hij prins zou worden, ook zijn ouders niet. Hij wist dat zij sowieso in de zaal zouden zijn met het uitkomen. Alleen zijn vriendin Gerdie wist het. Op de avond van het Prinsenbal werd een zenuwachtige Nico bij huize van der Heijden in Wanssum opgehaald en naar het huis van Vorst Vic Timmermans in de Grotestraat gebracht. Daar stond koffie en een vlaai klaar met in slagroom de letters Prins Nico 1. Hier werd gewacht op een telefoontje uit de zaal dat de Raad van Elf onderweg was. Het boerengezelschap was inmiddels in de zaal bekend en Prins Hay d'n Urste was afgetreden. Verstopt onder de grote Joerts liep de onbekende nieuwe prins met de Raad van Elf naar zaal Onder de Linden. Ook niemand van deze Raadsleden wist wie er onder de Joerts zat en Nico hoorde allerhande namen noemen wie die grote onbekende zou zijn. Wat een spanning was het. De reacties van zijn familie en de Maasjoertsen in de zaal zal hij nooit vergeten. Vader Wim sliep de hele nacht niet, hij bleef zich maar afvragen of alles wel goed zou gaan tijdens het komende Carnaval.  Nico genoot van het uitkomen als Prins, maar daags na het Prinsenbal was hij toch opgelucht dat dit eerste gedeelte alvast voorbij was. Ook kreeg de Prins twee Adjudanten, dat waren Huub Frenken en Ger Theeuwen. Een tegenvaller was dat op Carnavalszaterdag de Sleuteluitreiking in het gemeentehuis niet doorging omdat wethouder Jan Breek zeer ernstig ziek was.


 

Carnaval 28 februari 1-2-3- maart 1981.

De voorpagina van de Maasjoerts krant in het 2x11 jubileumjaar. Getekend door Joost Rötjes.

Bestuur C.V. de Maasjoerts in 1981: Jan Janssen, voorzitter - Piet Lamers, secretaris, Nöl Eickmans, penningmeester - Vic Timmermans, vorst - Sraar Sijberts, beheer verenigingsuniformen - Mia Ummenthum-Coppers - Margreth Janssen-van Soest, Garde commandante - ex prins Hay Deckers, toegevoegd lid voor de duur van 1 jaar.


 

Carnaval 28 februari 1-2-3- maart 1981.

Met sjaal en muts zit de Joerts in het huis van de Vorst op de nieuwe prins te wachten. Het sneeuwde op die 10e januari 1981.


 

Carnaval 28 februari 1-2-3- maart 1981.

 


 

Prinsenbal 10-01-1981. Prins Nico met zijn ouders. Het viel in dit geval niet op dat ze al in de zaal waren.

Wim stond naast de Joerts en wist niet dat zijn eigen zoon er onder zat. Greet viel bijna van haar stoel toen de nieuwe Prins tevoorschijn kwam. Ze konden het maar niet geloven!!


 


 

Carnaval 28 februari 1-2-3- maart 1981.

Op 17 januari 1981 was de Jubileumzitting. 

Vanaf november 1981 werden er door Vorst Vic twee zittingsavonden ingevoerd, steeds op het eerste weekend na de 11e van de 11e. 


 

Carnaval 28 februari 1-2-3- maart 1981.

 


 

1981 Rob Schonenberg

Prins Rob d'n Urste uit de Grotestraat was dit jaar de Jeugdprins. Zoon van Jan en Wil Schonenberg.


Jubileumreceptie 31 januari 1981.

In dit jubileumjaar kregen vijf personen door de B.C.L. (Bond van Carnavalsverenigingen Limburg) een medaille met oorkonde uitgereikt. Medeoprichters Sraar Sijberts en Mia Ummenthum voor 2x11 jaar lid van het bestuur. Veelzijdig carnavalist Jeu van Asten voor 2x11 jaar lid van de vereniging als o.a. Hofnar - Raadslid - Prins - Belleman - Buuttereedner. Herman Klabbers en Wiel Daniels voor 2x11 jaar lid van Hofkapel "Die Dorfdudler". 


 

Carnaval 28 februari 1-2-3- maart 1981.

De winnende schlager 1981.


 

Carnaval 28 februari 1-2-3- maart 1981.

In de week voor Carnaval ging de Prins met een klein gevolg op bezoek in verpleeghuis "de Kruuze" Venray bij de Wellenaren (links) Piet van Bommel (89 jr.) en  (rechts) Wiel Holla (88 jr).


Ziekenbezoek.


 

1981. Feest van de Vitusschool in de gymzaal van de Kubus met alle Maasjoertshoogheden.

Vrijdagmiddag 27 februari 1981. Carnavalsfeest van de Vitusschool in de gymzaal van de Kubus. v.l.n.r. meester Ed van den Berg - schoolprinses Evelien Klabbers - schoolprins Ron Coppers - Prins Nico - Jeugdprins Rob. Zie ook: album Schoolcarnaval.


Receptie van Prins Nico d'n Urste, zaterdag 28 februari.


 

Carnaval 28 februari 1-2-3- maart 1981.

Optocht zondag 1 maart 1981.


 

Carnaval 28 februari 1-2-3- maart 1981.

Boven v.l.n.r.: John Eickmans - Jeu van Asten - Piet Roosen - Piet Lamers - Ger Theeuwen - Thijs Engelen - Prins Nico d;n Urste - Jan Janssen - Wim Baltissen - Huub Frenken - Sraar Sijberts - Math Linders - Annette Klabbers - Vic Timmermans - Nöl Eickmans - Hay Deckers - Wim van der Coelen - Greet Sijberts - Wim Sijberts.

Midden: Anita KLabbers - Angelique van Soest - Martha Marie Klabbers - Gerda Wenji Lomi - Renate Cornelissen - Margreth Janssen - Dorien Kessels - Leo Baltissen.

Zittend: Erna Mercus - Jan Kessels - Herman Klabbers - Huub Coppers - Herman Lenssen - Wiel Daniels - Frans Broekmans - Fien Weijs - Herman Groenen - José Mercus - Tony Kopczinski - Wim Weijs.


Afhalen van de Prins op maandagmiddag 2 maart.

 Op maandagmiddag ging C.V. de Maasjoerts naar Eldershome om met de bewoners en Wellse senioren en verdere belangstellenden carnaval te vieren. Het was een middag genieten van een zitting, door de Maasjoerts georganiseerd en gepresenteerd. Van te voren ging de vereniging samen met Die Dorfdudler de Prins aan huis afhalen. Ook de buurt was dan uitgenodigd en de prinsenwagen werd met enig ceremonieel officieel overhandigd. Een afgevaardigde van de wagenbouwers werd onderscheiden door de prins. Er was dans - muziek en na het proosten van enkele glaasjes, vertrok de stoet naar het bejaardenhuis.


 

Carnaval 28 februari 1-2-3- maart 1981.

Zittingsavonden 17 januari en 13-14 november 1981.


 

Carnaval 28 februari 1-2-3- maart 1981.

Verzameling van de Zittingen op 13 & 14 november 1981.


 

Carnaval 28 februari 1-2-3- maart 1981.

Prinsenmedaille van Prins Nico d'n Urste.


 

Verzamelalbum Carnaval 1981.


Jan Janssen en Mia Ummenthum gingen stoppen na dit seizoen. Jan werd als voorzitter opgevolgd door bestuurslid Nöl Eickmans. Margreth Janssen werd secretaresse, Thijs Engelen penningmeester & lid Raad van Elf en Hay Deckers werd in het bestuur gekozen. De 8 dames van de Prinsengarde werden vervangen door een nieuwe groep.

Carnaval 28 februari 1-2-3- maart 1981.

Op de jaarlijkse feestavond van de aktieve Maasjoertsleden werd afscheid genomen van de Gardeleden. Ze hebben letterlijk hun beste beentje voorgezet.

v.l.n.r. Dorien Kessels - Mirian Daemen - Annette Klabbers - Dorien Rutten - Gerda Weji Lomi - Renate Cornelissen - Anita Klabbers - Martha Marie Klabbers.


 

Carnaval 28 februari 1-2-3- maart 1981.

Prinsenscepter van C.V. de Maasjoerts.