Zoek

Kunstwerken in ons dorp.

'Communicatie' werd in 2002 geplaatst. Beeldend kunsternaar Ad Merx uit Weurt is de maker van dit kunstwerk dat de moeite waard is om van alle kanten te bekijken. Het staat nabij de opstapplaats van het trekpontje bij het Reindersmeer.


 

'Pedigree' is vervaardigd door de in 1953 te Tegelen geboren beeldhouwer-tekenaar Nicolas Dings Hij laat in zijn 9 meter hoog kunstwerk een driedimensionale wereld zien, die het midden houdt tussen weemoed en verlangen. De cilindrische torens, met dieren als symbool uit de omgeving, geven de beweging mee op de rotonde aan de Brugweg / Rijksweg N271.   


 

Het kunstwerk 'Birdslife' is een schenking van World Art House aan de Wellse gemeenschap op 14-12-2007. Het werd gemaakt door Anderson Chiconyora, afkomstig uit Zimbabwe. Hij was een lid van de Sanganai group.

Eerder stond het bij de supermarkt aan de Kasteellaan. In 2010 werd het verplaatst en het kreeg een plek bij MFC 'de Buun'.


 

In juli 2005 is het kunstwerk 'Collier' van Kees Buckens geplaatst. Het bestaat uit meerdere onderdelen dat als een ketting door Well heen slingert. De hanger van het collier staat op de dijk  bij de Molenbeek in de Grotestaat ter hoogte van huisnummer 10. 

 

De schakels van het 'Collier' zijn bewerkte zwerfkeien en staan verspreidt langs de Wezerweg, Kasteellaan en Grotestraat. Symbolisch verbinden ze het oude gedeelte van het dorp met de nieuwe buurten.


 

Uit gekapte bomen werden diverse houtsculpturen met een motorzaag gesneden in de vorm van dierenfiguren.

Ze staan bij het Bezoekerscentrum richting het Speelbos. De sculpturen werden gemaakt door Roel van Wijlick - firma Boom tot beeld uit Venlo en zijn ware kunstwerken. 


 

"Christoffel" werd op zondag 24 juli 2016 op zijn naamdag geplaatst vlak naast de voormalig afrit van de veerstoep tegenover Grotestraat 42. Het kunstwerk werd aan het dorp geschonken door de kinderen van de familie Jo Thissen-Scheepers. Het is ontworpen en gemaakt van Cortenstaal door kunstenaar Henk Vissers uit Nieuw Bergen. Foto:  links Hans Loenen van metaalbewerkingsbedrijf Helotech, rechts kunstenaar Henk Vissers. 

Zie ook pagina: Het eerste Christoffelbeeld aan de Maas. 


Foto's MaTiKo