Zoek

Sculptuur "De Maasjoerts".

"De Maasjoerts", door de Ald Prinse Cômpeneej opgedragen aan oud Prins Twan d'n Twedde.


 

Het gezelschap bij de onthulling. Geheel links Jan Brandsma, naast het sculptuur staat Bertie Krebbers-Arts.


Zaterdagmiddag 3 februari 2018 onthulde de Ald Prinse Cômpeneej van CV de Maasjoerts een sculptuur op sokkel dat de Maasjoerts symboliseert.  

Het werd geplaatst in de tuin van Elian en Jan Huibers op de hoek van de Kasteellaan en Hoenderstraat. Twan Krebbers, Ald Prins en secretaris van de APC, kwam enkele jaren geleden met het idee om een standbeeld in Well te plaatsen. Hofschilder Jan Brandsma tekende voor het ontwerp en Twan liet er een kleine versie van maken. Deze sculptuur is uit ijzer gesneden en Twan schonk het aan Jan Brandsma, die het vervolgens een plaatsje in zijn tuin gaf. Het was de bedoeling een grotere versie hiervan te laten maken. Maar helaas overleed Twan plotseling in augustus 2017. 

Jan schonk enkele weken geleden "De Maasjoerts" aan de Ald Prinse Cômpeneej met het verzoek om er een plaats voor te zoeken. Liefst nog voor het begin van het Carnaval. Door de welwillende medewerking van de grondeigenaren Elian en Jan en enkele oud prinsen, die de grondwerkzaamheden hebben verricht, is het gelukt. Gezin en familie van Twan waren, samen met een flink aantal oud prinsen en prins Maarten d'n Urste met gevolg, bij de onthulling aanwezig.

Ald Prinse voorzitter Mart Brokke memoreerde in zijn speech dat het idee van Twan toch gerealiseerd is en droeg de sculptuur aan hem op. Want Twan was "ennen èchte Maasjoerts" met het hart op de goede plaats. Veel Wellenaren en verenigingen hebben dit in het verleden mogen ervaren.

Prins Twan d'n Twedde. *01-02-1961 †25-08-2017.