Zoek

Carnaval 4-5-6- maart 1984

 Prins Ger d'n Twedde

Motto van de Prins: "Zin of genne zin, d'r hin!"

Ger Peters was in die periode jeugdvoorzitter en aktief voetballer bij EWC. Op een zondagmorgen belde zijn vrouw Marion op in de voetbalkantine om tegen Ger te zeggen dat ene meneer Janssen al twee keer gebeld had en hem dringend wilde spreken. Waarover wist ze niet. Ger kende zo gauw geen meneer Janssen, maar (ex prins) Nico Sijberts des te meer. Hij riep Ger apart waar niemand hen kon horen. Nico: "Ger van Piet Zoes, als ik je zeg dat die meneer Janssen Nöl Eickmans is en dat hij voorzitter van de Maasjoerts is, dan weet je toch genoeg!" Zeg dus maar snel ja en dan wordt ik wel adjudant. Ja, toen wist Ger Peters inderdaad genoeg.

Op een geheime plek kreeg Ger van de vorst en de voorzittere tekst en uitleg over het prins zijn en mocht zelf twee adjudanten aanwijzen. Dat werden twee kameraden die toevallig ook lid waren van de Raad van Elf: Sjaak Janssen en Nico Sijberts.

Het uitkomen op het Prinsenbal was behoorlijk spannend, maar al snel groeide Ger in zijn rol als prins. 

Op Carnavalszondag scheen een lentezonnetje en de prins met alle Maasjoertsen genoten met volle teugen van  de optocht die als een bontgekleurd lint door ons dorpje Well trok. Van al het roepen en zingen was Ger zijn stem kwijt, om ze te sparen floot hij de schlagers mee. De nodige pilletjes van lijfarts dr. Harrie Smals zorgden ervoor dat de prins zijn stem op Carnavalsdinsdag met de Boerenbruiloft weer terug had.

De twee adjudanten waren tijdens het Carnaval erg bezorgd over de scepter van de prins en verstopten hem bij de zaalhouder in de diepvries. Die scepter werd in die jaren nog al eens gestolen om hem vervolgens in ruil voor een vaatje bier weer terug te geven. 

Voordat de a.s. prins onder de grote Maasjoerts verdwijnt en opgehaald wordt door de Raad van Elf om naar de zaal te gaan, wordt er nog een foto gemaakt in het huis van de vorst.

v.l.n.r.  bestuurslid Sraar Sijberts - voorzitter Nöl Eickmans -  Marion en Ger Peters met zoontje Daniel en vorst Vic Timmermans.


 

Het Prinsentrio van 1984: Adjudant Sjaak Janssen - Adjudant Nico Sijberts en Prins Ger d'n Twedde.


 

De Proclamatie van Prins Ger d'n Twedde.


 

Jeugdprins Dries d'n Urste. Zoon van Lei en Miep Nijsen - Stiphout.  


 

De Prins met zijn gevolg in de zondagoptocht.


 

Boerebruudspaar 1984, Helma en Pierre Koppes-op het Veldt.


 

Adjudant Nico, met Daniel en zijn papa de Prins op de Prinsenwagen.