Zoek

HEEL WELL IN DE BAN EN IN DE RACE VOOR:

Nieuwe verkiezing Leukste Dorp van Limburg.

Maastricht, 9 maart 2010 - L1 en internetbedrijf SoapBox beginnen dinsdag 8 maart met de tweede editie van de verkiezing Leukste Dorp van Limburg. Tijdens de wedstrijd, met vorig jaar Nunhem als glorieuze winnaar, maken Limburgse dorpen onderling uit wie op 4 juni juni met de titel aan de haal gaat. De verkiezing was in 2009 al een groot succes, met ruim 35000 unieke stemmen en 150 deelnemende dorpen.

De wedstrijd is te volgen in het dagelijkse middagprogramma Goeiemiddag Limburg op L1 TV en via internet. Met een terugblik op het afgelopen jaar met de dorpsvertegenwoordigers uit het winnende Nunhem en een vooruitblik op de wedstrijd is dinsdag in Goeiemiddag Limburg de wedstrijd afgetrapt.
Die aftrap is meteen ook een oproep aan alle dorpen om zich voor de verkiezing in te schrijven. De dorpen moeten zoveel mogelijk stemmen verzamelen, waarbij de dorpsvertegenwoordigers zelf op allerlei manieren campagne moeten voeren. Dat kan met filmpjes, via netwerken of met speciale flyers die op de site www.L1.nl te downloaden zijn. Na de eerste stemming gaat van acht Limburgse regio’s een dorp verder naar de halve finale.
Het stemmen begint dan weer van voren af aan. Uiteindelijk maken op 4 juni, na een derde stemronde, twee finalisten onderling uit welk dorp zich "Leukste Dorp van Limburg 2010" mag noemen! L1 heeft voor de verkiezing bewust gekozen voor de term ‘leukste dorp’, in plaats van mooiste dorp. Schoonheid is niet allesbepalend; onderlinge samenhang, gezelligheid, opmerkelijke bewoners en plekjes binnen ’t dorp des te meer.


André Bruns schreef Well in en kreeg al snel steun van Marleen Timmermans die tevens webmaster was van de Wellse website "Well aan de Maas" en daarmee een goede en druk bezochte ingang richting de dorpsbewoners had. Deze twee Wellenaren wisten hun enthousiasme over te brengen. Niet alleen op de Wellse bevolking, maar ook die van de omliggende dorpen. Het leukste Dorp van Limburg moest meer zijn dan alleen maar mooi; met name de bewoners maken het leuk! Saamhorigheid in het dorp was een belangrijk item.

De verkiezing was een samenwerking tussen L1 en SoapBox, een bedrijf dat zich heeft toegelegd op internetverkiezingen. Sinds half maart besteedde het middagprogramma Goeiemiddag Limburg van L1 er vrijwel dagelijks aandacht aan. In het dagelijks, live middagprogramma mochten de acht dorpen tijdens de uitzending campagne voeren. Ook Well was diverse keren in de studio van L1 in Maastricht aanwezig.

In de halve finale leek het zelfs een wedstrijd te worden tussen Noord en Zuid Limburg. Achteraf bleek dat de Noord Limburgers al in het begin zo massaal op Well gestemd hadden, dat ons dorp door de andere deelnemers later niet meer in te halen was.

Maak van Well het leukste dorp van Limburg!

Well 06-04-2010. 

Bij deze doen wij een beroep op jullie, omdat we iedere stem hard nodig hebben!
Well  dingt n.l. mee naar de titel: Het leukste dorp van Limburg.
Deze wedstrijd is in het leven geroepen door de Limburgse zender L1 TV.
Er zijn prijzen te winnen waaronder een promotie film van het dorp. Deze wordt dan uitgezonden op L1 TV en zet Well dus (nog meer) op de kaart.

Momenteel hoort Well bij de 8 finalisten. Dat is al heel mooi, maar niet goed genoeg! Elk E-Mail adres kan stemmen, dat zijn er  vaak meer dan een per gezin. Maar ook kunt u natuurlijk al uw vrienden en bekenden vragen om te stemmen. Doe ook mee en breng je stem uit op het leukste dorp Well.
Het is binnen een paar minuutjes gebeurd  en jij draagt ons dorp immers ook een warm hart toe! Ga naar de website om te stemmen. Stem en bevestig de E-Mail die je meteen daarna krijgt. Bedankt alvast!


 

De twee kartrekkers hadden het druk met de PR. De deelname van Well moest overal bekend worden gemaakt en daar werd dan ook hard aan gewerkt. Alle verenigingen en ondernemers werden gemaild. Vrienden, familie en kennissen werd gevraagd om de promotiemailtjes door te sturen. Ook werd er veel over geschreven op de website Well aan de Maas, in de lokale weekblaadjes en de regiokranten. Posters werden opgehangen in de regiodorpen en flyers werden uitgedeeld op evenementen in de buurt. En zelfs in Well Gelderland werden de pamfletten uitgedeeld om stemmen te winnen. Ook via Maasland radio werd veel reclame gemaakt. Het vermelden waard is ook het feit dat alle mensen die hun roots in Well hadden en later over de hele wereld verspreid waren enthousiast meeleefden en zonder uitzondering hun stem op Well uitbrachten.


 


 

01-05-2010. 

Well een van de 8 Regiowinnaars
"Leukste dorp van Limburg"
IN DE HALVE FINALE!

Er volgde een nieuwe ronde met nieuwe prijzen.


Well in de race voor Leukste dorp van Limburg.

Uit de regiokranten in mei 2010

Het is André Bruns en Marleen Timmermans gelukt om hun dorp Well bij de laatste acht te kwalificeren voor “Leukste dorp van Limburg”. Een wedstrijd die wordt georganiseerd door L1. Dankzij de fantastische medewerking van veel mensen uit Well en de regio wist Well als tweede de laatste acht te bereiken. Veel prachtige dorpen uit Noord Limburg hebben op het nippertje kwalificatie gemist. Om heel Limburg nu toch te laten weten dat het in Noord Limburg niet alleen erg mooi, maar ook erg leuk is hopen beide initiatiefnemers erop dat de “afgevallen” Noord Limburgse dorpen nu kiezen voor Well als Leukste dorp van Limburg, waardoor toch Noord Limburg en de regio Maasduinen prominent op de Limburgse kaart komen te staan. Daarom de oproep om uw stem uit te brengen op Well via een bezoekje aan de website van L1.  

B&B “La Belle Meuse”  en Restaurant " Brienen aan de Maas" solidair met Well als Leukste dorp van Limburg.

Zij vieren hun eerste lustrum in Well en stellen voor de stemmen die vanaf nu nog op Well worden uitgebracht een overnachting met ontbijt (2 pers.) of een 3 gangen dagmenu voor 2 personen beschikbaar. De winnaars worden door loting bepaald. De uitslag komt op de websites van beide zaken te staan na de bekendmaking van de winnaar op 4 juni 2010.  

Wil je meer weten over het wel en wee van Well dan is een bezoekje op de nieuwe Wellse website www.wellaandemaas.nl ook zeker aan te raden. Op beide sites kun je ook het promotiefilmpje bekijken dat door L1 over Well is gemaakt. Laat Noord Limburg stevig meetellen, stem op Well als Leukste Dorp van Limburg en ….. zegt het voort, zegt het voort!


Geknipte versie van een aflevering van Goeiemiddag Limburg, waar initiatiefnemers van Well en Reuver geïnterviewd werden door Bas van der Zwaan.


 

26-05-2010 Website L1 maakt bekend:  Well, Mechelen en Rimburg zijn de plaatsen die dit jaar strijden om de titel Het Leukste Dorp van Limburg.

L1-presentator Bas van der Zwaan maakte dat vanmiddag bekend tijdens de uitzending van het tv-programma Goeiemiddag Limburg. Acht dorpen waren nog in de race, en na een stemming zijn er drie doorgedrongen tot de finale. De winnaar wordt bekend op 4 juni.


 

Uit de krant van 18-05-2010


 

In het keldertje van de Brand bierbrouwerij te Wijlre waar de drie finalisten bekend werden gemaakt.


 

"WELL IN DE FINALE VAN  "LEUKSTE DORP VAN LIMBURG". 

Uit de regiokranten van 27-05-2010.

Van de 164 gestarte Limburgse dorpen heeft Well de laatste 3 gehaald en a.s. vrijdag 4 juni zal bekend worden of Well ook de winnaar wordt van deze spannende strijd.

“Daarvoor moeten we wel nog afrekenen met twee sterke concurrenten uit Zuid Limburg, Mechelen en Rimburg” zegt Marleen Timmermans, een van de initiatiefnemers voor de actie in Well, om er meteen aan toe te voegen: “ Maar de respons uit de hele regio wordt steeds groter. Het is gewoon hartverwarmend zoals mensen uit de hele regio Maasduinen ons steeds meer met hun stem gaan steunen”. André Bruns, de andere initiatiefnemer vult aan: “ We zijn met Well de enige deelnemer uit Noord Limburg die de finale gehaald heeft en er hebben er toch heel wat mee gedaan. We rekenen echt op die steun uit heel Noord Limburg zodat ze in het Zuiden  eindelijk weten dat er ook in Limburg een Noorden is.” Zo dat is eruit, kort en duidelijk.

Zonder de steun uit deze regio wordt winnen moeilijk, vandaar de oproep om alsnog te stemmen op Well als het leukste dorp van Limburg voor zover je dat nog niet gedaan hebt. Je kunt ook live komen supporteren door op 4 juni mee te gaan naar de L1 TV studio in Maastricht en live aanwezig te zijn bij de finale die rechtstreeks vanaf 16: 57uur wordt uitgezonden in het programma “ Goeiemiddag Limburg”. Alle ingrediënten voor een knalfeest zullen aanwezig zijn. Denk aan gratis drinken, hapjes en een bekende Limburgse artiest. Meld je aan en je kunt mee in de bus die we samen betalen tegen kostprijs, vertrektijden worden nog nader bekend gemaakt. Voor alle stemmers zijn er prachtige prijzen te winnen waaronder een overnachting in B&B La Belle Meuse of een 3 gangen dagmenu bij Brienen aan de Maas. Ook bakker Smits steunt de actie met 10 Maasduinen vlaaien en een huifkartocht door Well is ook te winnen. WAA Roobeek kwekerij schenkt het dorp Well bij winst 2 prachtige geranium bloemzuilen. Stemmen kan tot 3 juni op www.hetleukstedorpvanlimburg.nl 

“ We blijven tot de laatste seconde knokken voor iedere stem en genieten enorm van de support uit de regio Maasduinen en heel Noord Limburg”, roepen Marleen en André tot slot enthousiast in koor.


 

PR in mei 2010


 

PR in mei 2010.


 

 


04-06-2010. Op de finaledag vertrok er vanuit Well een bus naar de studio in Maastricht voor de live uitzending met de bekendmaking van de winnaar. Het was erg spannend, want Mechelen had de laatste tijd veel stemmen gekregen.....

Well heeft gewonnen! Vandaag, vrijdag 4 juni werd om 17.30 uur live bij L1 bekend dat Well het leukste dorp van Limburg is geworden.

Iedereen uit Well: Gefeliciteerd!!! Iedereen die gestemd heeft: Bedankt!!!

De verbondenheid en het gemeenschapsgevoel van de inwoners heeft Well tot winnaar gemaakt.


 

Well had een extreme prestatie verricht, de overwinning was groot en de Wellenaren waren overgelukkig!

Terug in Well werd er bij café Onder de Linden feest gevierd en naar de herhaling van het L1 programma "Goeiemiddag Limburg" op de TV gekeken.


 

Het hele dorp was prachtig versierd door de enthousiaste inwoners.


 

Publikatie van de burgemeester op de gemeente website en in weekblad Grens en Maas.


 

Trotse Wellse jongeren van het Raayland College namen het bord mee naar het galafeest in Venray. Stunt geslaagd!!

v.l.n.r. Jerry Driessen - Stan van Aaken - Jesse Sijberts en Esmée Smals.


 

15-06-2010.

WAA Roobeek kwekerij kwam haar belofte graag na en plaatste maandag 14 juni 2 prachtige geranium pyramides bij de ingang van de Papenbeek. Deze waren beloofd als Well zou winnen in de verkiezing van het leukste dorp van Limburg. De initiatiefnemers André Bruns en Marleen Timmermans namen namens de Wellse bevolking de zuilen in ontvangst  uit handen van directeur Jeu Elbers en medewerker Dick Sonneveld. De nieuwe Wellse groengroep neemt de verzorging op zich en de buurt heeft beloofd ook een oogje in het zeil te houden. Zo gaat dat in het leukste dorp van Limburg.

19-06-2010. De prijswinnaars van "Het leukste dorp PRIJZENPAKKET" (voor de stemmers op Well) worden bekend gemaakt. Floortje Simons helpt papa André mee de winnaar bekend te maken.

Het Wellse Huifkarrenteam André en Hans gaf een gratis rondrit voor 20 personen door Well.

Sterrenrestaurant "Brienen aan de Maas" van René en Marja Brienen was in maart uitgeroepen tot Aspergerestaurant 2010 van de Benelux. Zij boden een gratis 3 gangen dagmenu voor 2 personen aan.

B&B La Belle Meuse van Ron en Fanny Coppers vierde in 2010 het eerste lustrum en na loting ontving de gelukkige winnaar een gratis overnachting met ontbijt voor 2 personen.

Bakkerij Smits bakte 10 Maasduinen vlaaien extra voor de winnaars en Maarten Stammen toverde de namen uit de hoge hoed.

 


 

12-07-2010. De gemeente Bergen schenkt drie borden aan Well.

Op drie invalswegen ter hoogte van Eldershome, café Vink en garage van Wanroy zijn borden met de tekst " leukste dorp van Limburg 2010 " geplaatst door de Gemeente Bergen. Wethouder Pekema plaatste hier symbolisch het bord nabij Eldershome in het bijzijn van de initiatiefnemers Andre Bruns en Marleen Timmermans. Tevens een mooie opmaat naar het grote dorpsfeest op 12 september, waar Bas van der Zwaan het gewonnen dorpsbord van L1 TV officieel zal onthullen bij de Buun.

De drie borden van de gemeente Bergen sierden de Wellse invalswegen en zorgden voor een grote uitstraling in de wijde omgeving waar het hele dorp van profiteerde en middenstanders vaak handig gebruik van maakten. Well werd plotsklaps een begrip in Limburg. In Wellerlooi was een vriendengroep, zoals we die in Well zovelen kennen, zo jaloers dat ze besloten een van de borden achterover te drukken en er hun eigen kieët mee te versieren als een soort oorlogsbuit. Echter dan hadden ze hun Wellse "vrienden" echt onderschat want het duurde niet lang of het bord was dankzij een met ware doodsverachting uitgevoerde reddingsactie in nachtelijke uren weer terug waar het hoorde. Het enige leukste dorp van Limburg in 2010 en dat is natuurlijk Well.


 

 

 

12-09-2010. Het bord dat Well van L1 kreeg wordt tijdens het dorpsfeest onthuld bij de splinternieuwe Buun. 

Onze trotse burgemeester Klaverdijk en Ger Koch, de voorzitter van het Wells Forum, hielden een toespraak en reikten symbolisch nogmaals de gewonnen beker met bijbehorend bord uit. De grote beker kreeg een prominente plaats in foyer van de Buun. Het geheel werd door L1 gefilmd en uitgezonden.


 


 

18-03-2011. Aankondiging L1 TV van deel 3 "Leukste Dorp van Limburg".

 

 


Filmpje van L1 TV op 14-04-2011 met Bas van der Zwaan in Well.

 


Op initiatief van L1 en Hans Heijnen van SoapBox werd in april 2011 Well "het Leukste Dorp van Limburg 2010" uitgenodigd om de nieuwe verkiezing te komen promoten. De gewonnen atributen moesten uit Well meegenomen worden. Het live programma "Goeiemiddag Limburg" werd gepresenteerd door Vivian Lataster.

Neer werd dat jaar het Leukste Dorp van Limburg. Het Maasdorp versloeg Mechelen en Simpelveld. Mechelen greep weer naast de titel. De verkiezing van het Leukste Dorp werd dit jaar voor de derde keer gehouden.