Zoek

Carnaval 20 t/m 23 februari 1982

Prins Math d'n Urste

Motto van de Prins: As 't nie kan zeas 't môt, môt 't mar zeas 't kan.

Loodgieter Math Stevens werd op zekere dag 's morgens om 7 uur opgebeld door bloemist Nöl Eickmans, die hem vroeg zo snel mogelijk te komen. De pomp in de kas deed het niet meer en Nöl moest de planten water geven. Nöl was voorzitter van de Maasjoerts, maar daar had Math nog geen moment aan gedacht toen hij zich met gereedschap naar 't Elsteren haastte. In de kas aangekomen hoorde hij dat de pomp niet stuk was maar dat de Maasjoerts Math als nieuwe prins wilde hebben. Totaal verrast zei Math "Nee". Denk er maar eens over was uiteindelijk het advies van Nöl en praat er met je vrouw Truus over. Maar voordat Math thuis was had hij al voor zichzelf besloten om het te doen. 


 

Door strikte geheimhouding kwam Math wel min of meer in de problemen. Op dezelfde avond van het Pinsenbal en Math dus uit moest komen als Prins van de Maasjoerts was er een familiefeest in Weeze. Zus Tonny en zwager Norbert vierden hun koperen bruiloft. Truus en Math hebben heel wat moeten liegen en bij elkaar verzonnen. Truus moest hoe dan ook 's avonds werken in Eldershome en het stel zou dan pas later naar het feest in Weeze kunnen komen. Maar hoe later het werd hoe ongeruster de gasten werden en menigeen dacht zelfs al aan een ongeluk. Eindelijk kwam Math uit als Prins Math d'n Urste en kon er naar Duitsland gebeld worden. Helaas voor de kersverse Prins kon jammer genoeg niemand van de Stevens familie naar de zaal komen die avond, dat was de prijs die Math moest betalen voor de geheimhouding. Maar ja, je kunt maar een keer Prins van de Maasjoerts worden. En net als alle andere oudprinsen heeft Math een overgetelijke mooie Carnavalsperiode mogen beleven.

In november 1982 volgden nog de twee Zittingsavonden en het grote B.C.L. Carnavalstreffen in Brunssum, waar Prins Math d'n Urste met de hele Maasjoertsvereniging en Hofkapel 'Die Dorfdudler' aan deelnam.


 

Jeugdprins in 1982 was John Driessen, zoon van Henk en Nel Driessen - Sprunken.


 


 

Na zijn aftreden wordt oud Prins Math d'n Urste op het Prinsenbal in 1983, opgenomen in de Ald Prinse Compeneej.