Zoek

De Zonnebloem afdeling Well - Wellerlooi

opgericht 18-05-1992.

Een ZONNEBLOEM keert zich altijd naar het licht.

Veel zonnige gezichten heeft het werk in de loop der jaren al opgeleverd in deze twee dorpen. De afdeling Well - Wellerlooi heeft zeven bestuursleden: in 2020 zijn dit Frans Camps, Cardi van den Berg, Herman Stevens, Rieky Zeegers, Bertie Simons, Petra Martens en Riet Linders. Verder zijn er ca. 15 vrijwilligers, 105 gasten, en twee stagiaires die vanuit school meedoen aan een  maatschappelijke stage. Meer vrijwilligers zijn altijd erg welkom! 

Het doel van de Zonnebloem is, een beetje kleur te brengen in het leven van mensen, die eenzaam zijn of door ziekte of handicap lichamelijke beperkingen hebben. Er zijn Zonnebloem gasten die graag een bezoekje ontvangen van de vrijwilligers, en gasten die deelnemen aan de activiteiten, de z.g. Zonnedagen, die men speciaal voor de doelgroep organiseert, i.v.m. hun persoonlijke omstandigheden.
De inzet en het enthousiasme van vrijwilligers is dan ook van cruciaal belang, om dit alles te kunnen realiseren. 

Promotie van de Zonnebloem op de Wellse braderie in de jaren '90 door het echtpaar Janssens en Diny van Loenen (r).


 

Zonnebloemvakantie op "De Heihoef" te Eindhoven in 1995.


 

Tijdens de picknick op het Evenemententerrein in Well 07-08-2012 droeg Cor Verkoelen de voorzittershamer van de Zonnebloemafdeling Well-Wellerlooi over aan Frans Camps. Cor werd voor zijn inzet als voorzitter bedankt. Hem komt alle lof zeker ook toe. Tevens mocht Cor het  waarderingsbeeldje van de Zonnebloem ontvangen.


 

2017 was het zilveren jubileumjaar voor de Zonnebloem afd. Well-Wellerlooi. Het was een feestjaar vol met activiteiten.

17-01 Koffiemiddag in 't Luukske te Wellerlooi.
14-03 Wandeling op de Hamert
14-04 Theatershow Plankenkoorts
18-05 Jubileumviering met boottocht (zie onderstaande video)
27-06 Huifkartocht door de Maasduinen
16-08 De 8e Picknick
20-12 Bezoek aan Kerstshow Intratuin


 

December 2018. Huldiging van Zonnebloem vrijwilligers v.l.n.r. Agnes Steegh 20 jaar - Henk Dolders 10 jaar - Christien van Rens  20 jaar.


Laat het weten aan de webmaster als je foto's hebt van De Zonnebloem Well - Wellerlooi tussen 1992 en 2011.


 

In 2020, het jaar van 75 vrijheid, werd op 11 maart het Vrijheidsmuseum in Groesbeek bezocht. Enkele dagen later ging Nederland in (gedeeltelijke) lockdown en werden ook alle gezamelijke Zonnebloem activiteiten geannuleerd. 


Corona lockdown 2020: In juli hebben de vrijwilligers een attentie in de vorm van een mooie kaart en Zonnebloem zaadjes bij de gasten rondgebracht met daaraan een wedstrijd gekoppeld wie de hoogste zonnebloem kon kweken.

Oktober 2020. Mariet Elbers-Jacobs uit Wellerlooi kweekte met 218 cm. de langste zonnebloem.


 

Op woensdag 04-11-2020 werden de gasten en vrijwilligers van De Zonnebloem Well aangenaam verrast met een heerlijke maaltijd. In plaats van de activiteit Stamppotten Buffet, werd de stampot naar hen thuisgebracht door vrijwilligers. Alles volgens de regels van het RIVM natuurlijk. Samen ben je niet alleen en er kan op deze manier toch wat in de coronatijd.