Zoek

Weekbladen Well a/d Maas - Wèlls Krèntje

Weekblad Well aan de Maas.

Op 4 oktober 1974 verscheen in Well het eerste exemplaar. Een viertal personen had zich sterk gemaakt om wekelijks het nieuws en de advertenties te typen en te stencilen. Fiet Broere, Jan Wijnen, Ed van de Berg en Tonny Klabbers namen de taken op zich zodat iedere abonnee wekelijks op de hoogte bleef van alles wat er aan copy werd aangeleverd. Tonny Klabbers verzorgde het typewerk en Ed van den Berg het stencilen en hij zorgde met zijn jongens en meisjes van de zesde klas voor het rapen van de losse blaadjes en het vouwen. Het stencilwerk van schoolhoofd van den Berg werd later overgenomen door Joep van Soest en weer later door Toon Driessen. Vanaf 2008 wordt er niet meer gestencild maar is de digitale wereld ook bij het weekblad ingetreden en wordt de opmaak verzorgd door Tonny Klabbers en haar dochter Marie - Christine. Het weekblad Well a/d Maas werd in het verleden bezorgd door het Kinder- en Jeugdkoor, daarna door Lei Jacobs uit het Knikkerdorp en Henk van den Hoef van de Streekpost. De laatste jaren door Miranda Boskamp uit de Papenbeek.

Ed van den Berg, mede initiatiefnemer en drukker van "Well a/d Maas".


 

In 2004 ontving de redactie van "Well a/d Maas" uit handen van de Ald Prinsen Compeneej de Mosa Joertsicus, een jaarlijkse onderscheiding voor een groep of persoon die zich bijzonder heeft ingezet voor de Wellse gemeenschap.


 

Weekblad Wèlls Krèntje.

In december 2012 werd aangekondigd dat er vanaf 1 januari 2013 veranderingen zouden komen in de redactie samenstelling van het Wellse weekblad. Fiet Broere en Jan Wijnen hadden besloten om na 38 jaren te stoppen met het secretariaat en de administratie van het weekblad Well a/d Maas. Daarmee eindigde ook de uitgave van het weekblad onder deze naam. De taken van de beide heren die stopten werden overgenomen door de dames Tonny Klabbers en haar dochter Marie-Christine Cornelissen, die nu nog steeds samen de redactie vormen. Vanaf 1 januari 2013 verscheen de eerste uitgave van het weekblad "Wèlls Krèntje". Een voor de hand liggende nieuwe titel voor het weekblad, want zo wordt het Wellse krantje al jaren in de volksmond genoemd.

December 2012.


 

Oktober 2021.

In No. 43 werd door de twee redactieleden bekend gemaakt dat ze gaan stoppen met de wekelijkse uitgave.

Er waren steeds minder abonnees, van de ruim 900 slonk het aantal naar minder dan 600. In het dorp waren de afgelopen Corona periode vrijwel geen activiteiten meer, dus verscheen er wekelijks noodgedwongen een dun krantje. Het blad was alleen nog maar gevuld met kerkberichten en reclame. Dat maakte het er niet leuker op vonden de twee dames van de redactie. Opvolgers voor Tonny en Marie-Christine zijn er niet. Dus op 20 december 2021 verschijnt het laatste Wèlls Krèntje en verdwijnt het na 47 jaar uit het straatbeeld.