Zoek

75 jaar +1 Vrijheid.

"Vieren en Herdenken in Well" 

De organisatie is in handen van: "Werkgroep 75 jaar Vrijheid, vieren en herdenken in Well".

Woensdag 4 maart was de onthulling van monument  'Wing of Freedom' aan de Ontginningsweg te Nieuw Bergen.

Zaterdag 7 maart was er in de St. Vituskerk een H. MIS om 19.00 uur om alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Medewerking van Harmonie de Vriendenkring. Aansluitend een bezoek aan het (nog te onthullen) gedenkteken bij de St. Vituskapel.


Bevrijdingsweekend 2021

Vrijdag 16 april  is er 's avonds om 18.45 uur in de dorpskern een programma voor de jeugd; een vossenjacht, genaamd "MAN HUNT". 5 personen per team inschrijven via manhuntwell@gmail.com) Om 19.00 uur is de opening van de EXPOSITIE "Tweede Wereldoorlog in Well" in de Buun.

Zaterdag 17 april begint om 10.30 uur een CONCERT van het stemmenorkest 'De Kracht van een Lied' in de St.Vituskerk.
* Om 12:00 uur is bij de St. Vituskapel de onthulling van het GEDENKTEKEN "Ter herinnering aan de Wellenaren die omgekomen zijn door oorlogsgeweld als gevolg van de Tweede Wereldoorlog" m.m.v. Gilde St. Antonius en in aanwezigheid van veel familieleden van de slachtoffers.
* In de Buun is van 14:00 - 21:00 uur de EXPOSITIE geopend.
* In de dorpskern en in de Buun vindt vanaf 14.00 uur de eerste Wellse Dorpsquiz  "DÖRPSKWIS Wette WELL? Wette Nie?"  plaats voor alle inwoners, jong en oud. Wie is de slimste, snelste, creatiefste en handigste groep van Well? Om 20.00 uur vindt in de Buun de grote FINALERONDE plaats, met aansluitend een grandioze FEESTAVOND met DJ voor iedereen. In de loop van de avond wordt de winnaar bekend gemaakt.

Zondag 18 april is de EXPOSITIE in de Buun van 11.00 uur-17.00 uur geopend. 

*11:00 t/m 17:00 Buunspeulers, Dansschool Martine, Koren Challenge en Joy, De JoJo’s

*v.a. 17:00 - 18:00 uur is er buiten rondom de Buun een daverende AFSLUITING met thema Vrijheid-Respect-Verdraagzaamheid. 

Wie is de slimste, handigste, creatiefste groep van Well? Op 18 april vindt de eerste dorpsquiz van Well plaats. Benieuwd? Denk alvast na met wie je deze uitdaging aan wilt gaan en meld je aan wanneer het mogelijk is! 

In de dorpskern en in de Buun vindt vanaf 14.00 uur de eerste Wellse Dorpsquiz  "DÖRPSKWIS Wette WELL? Wette Nie?"  plaats voor alle inwoners, jong en oud. Om 20.00 uur vindt in de Buun de grote FINALERONDE plaats, met aansluitend een grandioze FEESTAVOND met DJ voor iedereen. In de loop van de avond wordt de winnaar bekend gemaakt.

In het weekend van 16, 17 en 18 april 2021 wordt alsnog in Well ’75 jaar bevrijding’ groots gevierd. Diverse activiteiten zullen er plaatsvinden met op de zaterdag de allereerste Dorpsquiz van Well: Wette Well? Wette nie?

Op zaterdag 17 april zal Well op stelten worden gezet met deze Dörpskwis , die wordt gespeeld op een zelfgekozen locatie met een groep vrienden, buurt, familie, sportclub, vereniging noem maar op. Ook enkelingen of stellen kunnen zich aanmelden en zullen door de organisatie in een gecombineerde groep ingedeeld worden.

Er wordt gezamenlijk om 14.00 uur in MFC de Buun gestart, waarna alle groepsleden zo snel mogelijk aan het werk gaan. De één beantwoordt weetvragen, een ander slaat Google er op na, de één lost een puzzel op, de ander moet aan het knutselen, de ene is met muziek bezig en de ander staat te koken. Daarbij zijn er tal van opdrachten waarbij een aantal deelnemers de straat op moet of zelfs heel Well door moet om op locaties opdrachten te maken, dingen te zoeken of mysteries op te lossen. De ene is actief bezig, de ander hoeft zijn stoel niet uit te komen, maar voor allen is het een race tegen de klok.

De dorpsquiz gaat natuurlijk over Well, maar ook over Nederland en de rest van de wereld. Een quiz over het verleden, heden en toekomst. Over oorlog en vrede.

In zeven blokken worden er elk uur nieuwe vragen, opdrachten en uitdagingen opgehaald en antwoorden ingeleverd. Een groep bestaat uit 6 tot 15 personen en jong en oud kan mee doen.

De grote finaleronde vindt rond 20.30 uur plaats in de Buun, aansluitend is er een gezellige feestavond plus prijsuitreiking, waarbij natuurlijk de niet-quizers ook van harte welkom zijn.

Alle groepen spelen voor eeuwige roem, maar ook voor een door hen zelf gekozen goed doel. De winnaar van de eerste Dörpskwis mag een mooi geldbedrag doneren aan dit goede doel.

De organisatie van Dörpskwis Wette Well Wette Nie hoopt niet alleen dat de groepen een fantastische dag hebben, maar ook dat zij nog meer gaan beseffen wat oorlog, maar zeker ook vrijheid betekend.

De aanmeldingen stromen binnen! Jong en iets minder jong doen mee!

Alvast welkom bij de Dörpskwis: de Ratdryers, de Schuupers, de Reiniersclan, Noeët èns, Wieks '92, Sijberts family, de Strekels, de Laatbloeiers, Gên Gezicht '14, de Werme & de Kalde Kant, Faalclub 1 1/2, De Keieschieters, Eigewies, G.E.K, de Batjakkers en de Kessels Clan.

Met wie wil jij het tegen deze teams opnemen? Opgeven kan via wettewellwettenie@gmail.com

Kijk ook op de Dorpsquiz Wette Well Wette Nie? Facebook pagina.


 

Het door Archief Well in aanbouw zijnde gedenkteken aan de St. Vituskapel voor alle Wellse Oorlogsslachtoffers.